А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Курс по минимално инвазивно тазобедрено ендопротезиране

19.02.2019 / 14:47 - surgery.bg
 
 Facebook

Обучението включва теоретична част и демонстративна операция от проф. Хайнц Рьотингер и проф. Пламен Кинов.

 

Курс по минимално инвазивно тазобедрено ендопротезиране За втори пореден път Катедрата по ортопедия и травматология на МФ организира еднодневен практически курс по ендопротезиране на тазобедрена става с минимално инвазивен предно-латерален достъп. Курсът е безплатен за участниците и ще се проведе на 22 февруари 2019 г. от 8.30 ч. в УСБАЛО „Проф.Б. Бойчев“ Горна Баня.

Обучението включва теоретична част и демонстративна операция от проф. Хайнц Рьотингер и проф. Пламен Кинов.

Проф. Рьотингер завежда клиниката по ендопротезиране в Chirurgisches Klinikum München, университетска база на Ludwig Maximilian University Munich, Германия. През 2004 г. той публикува собствен метод за техника на ендопротезиране на тазобедрената става, известен като мини-инвазивна техника на Röttinger. Тази процедура предизвика огромен интерес в ортопедичната общност и създаде нови стандарти в артропластиката на тазобедренатата става. Авторът има личен опит с над 6000 клинични случая, редица публикации в научната литература и над 400 цитирания в статии и учебници.

От 2018 г. проф. Рьотингер неколкократно оперира в КОТ на УМБАЛ „Царица Йоанна“ ИСУЛ. Под негово ръководство се провежда и обучение на специализанти по ортопедия и докторанти от Катедрата в Мюнхен.

На снимката: Проф. Кинов

 

още от Избор на редактора
още от Ортопедия