А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

На международно ниво се провеждат онлайн научните срещи за ортопеди, организирани от МУ-София

26.06.2020 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Това коментира проф. Пламен Кинов, след поредния уебинар.

 

Инициативата на Медицински Университет-София за онлайн развитие на научната дейност сред ортопедичната гилдия започна през месец март тази година като алтернативен подход за обмен на опит между специалистите в сферата. Проведоха се 4 онлайн срещи по теми, засягащи колянното и тазобедрено ендопротезиране.

Участие като лектори в курсовете взеха водещи хирурзи от страната и чужбина. Растящият брой на участниците в научните срещи и активното им присъствие в дискусиите по актуални теми, провокира популяризиране на събитието и извън пределите на страната.

В последната сесия с тема „Ревизионно Тазобедрено ендопротезиране“, редом с проф. Пламен Кинов и д-р Йордан Вълешков, лектори бяха prof. Macheras от Гърция и prof. Benazzo от Италия. Интернационалното присъствие даде отговор на участващите в срещата относно специфични детайли, усложнения и решения, които биха могли да приложат при лечението на пациенти с тежка патология, даде повод за равносметка относно тенденциите и иновациите в медицината и извън границите на страната.

В последния уебинар, състоял се във вторник, се включиха над 100 участници. Близо половината от тях бяха чуждестранни специалисти, като най-активни се оказаха участниците от Португалия и Гърция.

 

още от Новини от деня
още от Ортопедия