А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

От този месец Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ „Св. Анна“ стартира цялостно имплантологично лечение

13.12.2017 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това информираха от лечебното заведение.

 

От този месец Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ „Св. Анна“ стартира цялостно имплантологично лечениеТо включва поставяне на интраосални дентални импланти, подготовка на меките тъкани за имплантологично лечение, подготовка на твърдите тъкани за имплантологично лечение, както и костна аугментация на алвеоларните гребени за постигане на адекватно количество кост, необходима за имплантологичното лечение.

По-голяма част от манипулациите се поемат от Здравната каса, отбелязват от болницата.

Отделението разполага с цялата необходима апаратура и специалисти за реализиране на хирургичното лечение и работи с американска имплантологична система.

От болницата уточняват, че при желание за имплантологично лечение при първоначалното посещение се снема подробна анамнеза и статус на пациента, назначават се необходимите изследвания и се издава списък с нужните документи, които трябва да се представят при постъпване в клиниката. След тяхното осъществяване се прави индивидуален план за лечение. При нужда пациентът се насочва за подготовка към стоматолог или към други специалисти ако има придружаващи заболявания.

Манипулациите, които се извършват, са поставяне на интраосален дентален имплант, пародонтални методи за увеличаване на прикрепената гингива около имплантите, вестибулопластика, премахване на пролифериралала лигавица. Те включват още операция за отстраняване на френулуми и гингиво-букални връзки, алвеолопластика след множествена екстракция, отстраняване на екзостози, вземане на кост от локални и дистални ложи за костна аугментация, направлявана костна регенерация и други.

При необходимост имплантологичното лечение може да бъде извършено и под обща анестезия.

 

още от Избор на редактора