А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи новости в ендоурологията

15.06.2018 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Компанията участва в XXIII Национален симпозиум по урология и ендоурология.

 

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи новости в ендоурологията

По време на форума „Медицинска Техника Инженеринг“ представи свои продукти от портфолиото си в сферата на ендоурологията. Основен акцент бяха уретералните стентове за 12 месечен престой, които са два вида: Vortek®и Biosoft®. Те са с двуслойна структура като вътрешният им слой е ригиден, за лесно въвеждане по водача, а външният – мек, за комфорт на пациента.

Vortek® е е малко по-ригиден стент, а Biosoft® е по-мек стент, като тези разновидности позволяват да се отговори на индивидуалните изисквания на всеки пациент.

Тъй като силиконът е един от най-биосъвместимите материали и най-добре се приема от организма, „Медицинска Техника Инженеринг” представи и силиконовия стент за 12 месечен престой, който дава много добър комфорт на пациента при продължителен престой и не позволява инкрустиране.

Те показаха ReTrace шафт за достъп в уретер на флексибилен уретерореноскоп, който е иновативен консуматив, защото позволява работния водач да стане обезопасителен.

Ръкохватката Elefant, която също присъстваше в презентацията, е за едновременна аспирация и иргация по време на лапароскопски процедури в урологията и хирургията, и беше предложена за работа в роботизираната хирургия.

Различни видове катетри за приложение след простатектомия също бяха в акцента на урологичните консумативи: с голям балон, силиконови с хидрофилно покритие, от ригиден и от полуригиден латекс. Представи се и нитинолов екстрактор за камъни DORMIA No –Tip, който е с 4 усукани нишки и е едно добро решение за работа при екстракция на камъни от уретера.

Снимка: Здравен навигатор-Хирургия

 

още от Новини от деня
още от Урология