А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи нови технологии

22.12.2017 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

В рамките на конференцията по инвазивна кардиология.

 

Бихте ли ни разказали с какво „Медицинска Техника Инженеринг“ се представи на форума по инвазивна кардиология, както и на събитието по анестезиология?

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи нови технологии

Показахме апарат за автоматичен CPR на Schiller, Швейцария, който е новост за нашия пазар, защото има много специфични възможности. Той поддържа компресия 100 пъти в минута при провеждане на кардио-пулмонална ресусцитация и осигурява 5 сантиметра дълбочина на натиск на гръдната кост. Апаратът, по избор на лекаря, може да работи непрекъснато с честота 100 пъти в минута или да редува компресията с обдишване в съотношение 30 компресии към две обдишвания. Това е съвременното изискване за провеждане на кардио-пулмонална ресусцитация. Ексклузивното на апаратурата е, че е с малки габарити, има два акумулатора, които поддържат функциите му 2 х 45 минути, а освен това има и допълнително захранване от електрическата мрежа, което може да продължи неограничено дълго време. По тези причини, апаратът е подходящ за транспортиране на пациенти към болница с линейки, а малкото му тегло позволява да бъде пренасян без да създава сериозен допълнителен товар на хората, пренасящи пациента с носилка. Фиксирането е лесно, бързо, освобождаването – също; има достатъчно място, полагайки този апарат на гърдите на пациента, да бъдат поставени и електроди на дефибрилатор, за да може при нужда да се извърши дефибрилация или ако трябва да се прави пейсиране. Това е основното за този апарат. Той е много лек и удобен за работа.

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи нови технологии

Другото интересно изделие, което бе представено, е ЕКГ апарат тип таблет на Schiller, който е от т.нар. future technology. Той е много лек, тежи около 1 кг, с интегриран в него принтер, цветен дисплей, всички предимства на таблета, с възможност за безжично прехвърляне на данни към компютър. Електрокардиографът е с размери от порядъка на 15 - 20 см.

Показахме и дефибрилатор, който е лидер на този пазар. В България има продадени от порядъка на 120-130 броя, включително по линия на Световната банка. Апаратите работят в болниците, в звената за спешна помощ и в спешните приемни отделения в цялата страна.

„Медицинска Техника Инженеринг“ представи нови технологии

Снимки: Здравен навигатор-Хирургия

 

още от Новини от деня
още от Сърдечна