А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Медицинска Техника Инженеринг“ със силно представяне на две събития –

12.10.2017 / 16:00 - surgery.bg
 
 Facebook

XXII Конференция „Дни на българската ортопедия и травматология“ и годишнината на Катедра Ортопедия и травматология и реконструктивна хирургия във ВМА.

 

Както всяка година, през тази година също, „Медицинска Техника Инженеринг“ имаше сериозно представяне в Трявна, където се проведе XXII Конференция „Дни на българската ортопедия и травматология“. На форума присъства нашият регионален мениджър на Mathys от Швейцария г-н Джорджо Граси, а основната иновация, с която се представихме е едно стебло, което определено може да се определи като новост в тазобедреното протезиране.
„Медицинска Техника Инженеринг“ със силно представяне на две събития –
Въпросният нов имплант позволява интервенцията да се извърши минималноинвазивно, анатомично и е с много добри резултати. В европейски и световен мащаб вече има немалък опит на работа с тази система, а отзивите са много добри. Хубавото е, че този метод е подходящ за по-млади пациенти, а както е известно делът им в световен мащаб се увеличава при този тип интервенции. Младите пациенти обаче имат необходимост от по-добра костно-съхраняваща техника и евентуално при една необходимост от последваща ревизия, има достатъчно възможности за ревизиране и по-продължителен живот на протезата.
През тази година се включихме в събитието с щанд на специализираното медицинско изложение, като проведохме доста разговори и срещи с колегите и по отношение консумативната ни гама, която предлагаме.
„Медицинска Техника Инженеринг“ със силно представяне на две събития –
Освен това, компанията ни се включи и в честването на 50-годишнината на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия на ВМА. Това бе едно сериозно мероприятие, което ние като компания подкрепихме. В лицето на доц. Цачев, както и на целия екип на Катедрата, работим в областта на колянното и тазобедреното ендопротезиране, имаме някои планове в областта на артроскопската травматология и реконструктивна хирургия, с иновативната техника Ligamys на Mathys, която е единствена по рода си за самовъзстановяване на предна кръстна връзка при руптура. Това е един от центровете, в които планираме Mathys да има референтно представяне, поне на Балканите. Това са идеи, които са лансирани като предложения от страна на Швейцария както към нас, така и към ВМА, за да може да се получи референтен център, с всичките възможности, които имат във ВМА – да обучават ортопеди и травматолози в областта на костно-ставната хирургия.
„Медицинска Техника Инженеринг“ със силно представяне на две събития –
.
„Медицинска Техника Инженеринг“ със силно представяне на две събития –
Снимки: Здравен навигатор-Хирургия

 

още от Новини от деня
още от Ортопедия