А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „Н.И.Пирогов“

13.11.2017 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Посрещнаха 13 ноември - Световен ден на добротата и Международен ден на незрящите с обновено отделение.

 

Отбелязването на двата дни в един не е случайно. Обединяващото е вярата, че всеки един човек може да бъде част от чудото на добро творчеството и да направи света по-добро място за живеене, помагайки на хора с тежки здравословни и социални проблеми.

Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „Н.И.Пирогов“

На своя на благотворителна вечер Лайънс клуб „София Витоша” събра 60 000 лева, за да направи пълната промяна в клиниката. Подменено е изцяло старото, нефункционално и амортизирано обурудване и заменено с удобни и многофункционални легла в 15-те стаи, в които се лекуват пострадали от 0 до 18 години. Изключително важна придобивка е и професионалната вана, в която няколко пъти дневно хидратират обгорените деца, както и 2 апарата за бързо и безболезно откриване на вените при инжектиране.

За последен път в отделението е правен ремонт и е подменяна легловата база през далечната 1974 г. Това е единственото специализирано отделение в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на лица с ограничени и обширни изгаряния и измръзвания. В него се лекуват и проследяват близо 90% от децата с изгаряния в страната. Не малка част от тях са с дълбоки изгаряния и лечението им продължава с месеци. Затова и наличието на съвременни легла е ключов момент от общото лечение.

Дарението не е единственото на ЛК „София Витоша” към „Н.И.Пирогов“. Преди години клубът дари кувьоз за Детска клиника по анестезиология и реанимация, а миналата година зарадваха децата с голям телевизор и 50 детски книжки за създаване на детска библиотека към отделението.

Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „Н.И.Пирогов“

Лайънс клуб „София Витоша“ е сред водещите благотворителни организации в България. Сред приоритетите им са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, наркоманията, онкозаболявания, а също и работа с деца и младежи в областта на културата, науката и образованието. Създаден преди 10 години, общата стойност на дарените от клуба средства надхвърлят 1 000 000 лева.

 

още от Новини от деня
още от Детска
още от Пластична