А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Малките населени места в област Благоевград се оплакват от липса на ваксини

23.02.2021 / 16:00 - surgery.bg
 
 Facebook

 

Над половината от хората, живеещи в планинските и малки населени места в Благоевградска област, са заявили желание да се ваксинират, но все още няма информация кога ще бъдат доставени необходимите количества, информира БНР.

В гоцеделчевско има рязко увеличение на заразените с коронавирус.

В малките и труднодостъпни населени места ваксини няма. Няма и информация кога те ще бъдат доставени. 70 процента от пациентите на д-р Искрен Кальонев от сатовчанското село Плетена искат да се имунизират.

Тревожен ръст на заразените с коронавирус, отчита д-р Кальонев.

„Ваксини като вид и количество - никакви. Всеки, който желае, е в списъка и очаква да го извикам за ваксината“, допълва той.

Тревожен ръст на заразените с коронавирус в района отчита д-р Кальонев: „В момента в моята практика имам над 20 души“.

61 са пациентите с усложнения, хоспитализирани в трите COVID отделения на гоцеделчевската болница. Там също има имунизационен кабинет, но от неделя ваксини не са доставени, съобщи д-р Петър Филибев.

„Вчера не сме имали. Мисля и онзи ден не сме имали ваксини. Иначе готовност имаме да слагаме и събота, и неделя“, твърди той.

Информацията за местата, където в момента могат да се поставят ваксини срещу коронавируса, все още е хаотична. Затова се търси и съдействието на медиите, споделя д-р Георгиев, директор на онкологичната болница в Благоевград. „Нашият кабинет работи всеки делничен ден от 11 часа. Можем да обслужим 50 души“.

 

още от Новини от деня