А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Най-малката офис хистероскопска система

11.04.2017 / 10:29 - surgery.bg
 
 Facebook

бе сред представените иновативни продукти по време на ХХ-та юбилейна национална гинекологична конференция, която се проведе в к.к. Боровец.

 

Юбилейното събитие, което се проведе през март, беше съпътствано с презентации на техники и медикаменти от страна на фирми, демонстриращи най-новото в областта на гинекологията. Сред тях беше и най-малката офис хистероскопска система, съществуваща в света досега. На фирмения щанд на „Медицинска Техника Инженеринг“ беше демонстрирано изделието на иновативната немска компания Richard Wolf. То привлече вниманието на специалистите с мултифункционалността си и с изключително компактните си размери.


Най-малката офис хистероскопска система


Системата прави впечатление не само с това, че е изключително удобна за диагностика, но също така и с възможността да се използва за малки интервенции, благодарение на дизайна си и инструментариума, с който разполага.


Най-малката офис хистероскопска система


Най-ценното в случая е, че тези интервенции се правят в амбулаторни условия и без упойка, което е изключително иновативно и полезно, когато става дума за миниинвазивни техники. Системата е максимално щадяща пациентите, както чисто физически, така и от психологическа гледна точка, именно защото манипулациите се извършват в амбулаторни условия и са максимално безболезнени.


Най-малката офис хистероскопска система


Офис хистероскопската система има камера и източник на светлина, както и видеомонитор. Външният диаметър на хистероскопа (оптиката) е 3,8 мм. Системата разполага и с работен инструментален канал, в който могат да се поставят инструменти (5 Fr.) – биопсична щипка, граспинг форцепс, микроножица, както и електрод за коагулация.


Снимки:
Здравен навигатор

 

още от Гинекология
още от Избор на редактора