А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Лекарите от АГ-клиниката на УМБАЛ „Свети Георги“

09.06.2015 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Извадиха огромен тумор от 82-годишна жена.

 

Лекарите от АГ-клиниката на УМБАЛ „Свети Георги“Уникална операция за отстраняването на 19-килограмов тумор от жена на 82 години, извършиха лекарите в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛСвети Георги“, информираха от лечебното заведение.
Пациентката е приета по спешност с голяма туморна формация в корема, достигаща до ребрената дъга. Оплаквала се от затруднено дишане, високо кръвно налягане и сърцебиене, съобщиха от здравното заведение. Жената имала затруднение и при придвижването, въпреки че била в състояние на кахексия, т.е. силна редукция на теглото, добавиха лекарите.
Изключително сложната оперативна интервенция е извършена под ръководството на началника на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ – доц. д-р Екатерина Учикова, в екип с началника на гинекологичното отделение – д-р Илия Амалиев, д-р Георги Амалиев, д-р Красимира Чалова, д-р Тошко Каменов и операционна акушерка Ани Политова.
Лекарите от АГ-клиниката на УМБАЛ „Свети Георги“
Отстранената туморна формация е заемала цялата коремна кухина на жената и е тежала 19 килограма. Освен в напреднала възраст, пациентката е била изключително слаба и с огромен корем, заради образуванието.
Сега, броени дни след операцията тя е в стабилно общо състояние и разказва, че се чувства много по-добре и може да се движи самостоятелно, допълват от болницата.

 

още от Новини от деня
още от Гинекология