А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Лекари от различни области, консултират онлайн жителите на Банско

23.03.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Инициативата е на един от водещите ендокринни хирурзи проф. Румен Пандев.

 

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско, информира БНР. Инициатор и създатeл на групата във Фейсбук е един от водещите ендокринни хирурзи проф. Румен Пандев (на снимката), който е от Банско. Здравните онлайн консултации компенсират ограниченията на карантината в града и са в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

Виртуалната здравна клиника беше създадена вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф. Пандев.

„Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно“, отчете проф. Пандев. .

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

 

още от Избор на редактора