А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Гост-лекари от Япония ще покажат високо ниво ендоскопски процедури в Токуда

24.06.2014 / 12:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Това съобщиха от болницата.

 

Гост-лекари от Япония ще покажат високо ниво ендоскопски процедури в ТокудаГастроентеролози от японската болница Шонан Камакура ще работят заедно с ендоскопския специалист на Токуда д-р Петко Карагьозов на 25 и 26 юни, информираха от лечебното заведение.

Високо ниво ендоскопски процедури при усложнени форми на различни билиарни обструкции, ще покажат японските лекари интернисти д-р Казуя Коизуми, д-р Сакуе Масуда, заедно с българския си колега д-р Петко Карагьозов. Двудневните сесии ще се състоят на 25 и 26 юни от 09.00 часа в Токуда и включват 8 случая на запушвания на жлъчните пътища от различно естество.
Посещението на японските гастроентеролози има обучителен характер и е част от традиционните визити за обмяна на опит, провеждани във веригите лечебни заведения на Токушукай Медикал Корпорейшън, част от която са болниците Шонан Камакура и Токуда Болница София.
Специалистите от Токуда Болница София с интереси в областта на гастроентерологичната ендоскопия ще могат да наблюдават случаите на живо в Седма операционна зала, Операционен блок A на японската болница. Случаите включват: Тумор на Клатскин, Холедохолитиаза, Билиарна обструкция при пациент с рецезиран стомах, Доброкачествена стриктура на жлъчните пътища, Обструктивен панкреатит, Карцином на главата на панкреаса, Карцином на общия жлъчен канал и др.

 

още от Новини от деня
още от Гастроентерология