А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Лекар на годината 2019“ ще може да се номинира от цялата медицинска гилдия

09.08.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Информираха от БЛС.

 

И тази година БЛС ще избере Лекар на годината 2019. За девета година БЛС ще почете Деня на българския лекар, който се отбелязва на 19 октомври, с официална церемония в навечерието на празника, на която ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината. Това съобщиха от съсловната организация.

Категориите, в които се номинират заслужилите признание медици са: „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2019“.

Изискванията за подаване на предложения за номинации в горепосочениете категории са следните:

- посочване на категорията, за която предлагате номинация;

- име на номинирания кандидат;

- кратка професионална биография на кандидата (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н.).

Вашите предложения очакваме до 30.09.2019 г., информират от БЛС.

Дружествата по специалности, лечебни заведения и всички, които желаят да номинират свои колеги от цялата страна, могат да го направят на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2019@blsbg.com.

„Много са лекарите в България, които заслужават отличие за своята хуманна дейност и е важно те да получат признание от всички нас. Разширяваме възможностите за номиниране, защото колегите от дружествата, отделенията в болниците, а и самите лекари от цялата страна са тези, които могат да излъчат хората, които познават и заслужават“, каза д-р Иван Маджаров (на снимката).

 

още от Новини от деня