А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Лекар на годината“ за 2018г. е акад. Дамян Дамянов

19.10.2018 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Това обяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

 

„Лекар на годината“ за 2018г. е акад. Дамян ДамяновНаграждаването ще бъде на официална церемония тази вечер в хотел „Балкан“.

Наградата е присъдена за издаването на 23-томното ръководство по хирургия под негова редакция. Акад. Дамян Дамянов (на снимката) е автор и съавтор на над 30 учебника и научни монографии и над 250 публикации в български и чуждестранни научни издания.

„Акад. Дамянов е зам.-председател на БАН, завеждащ секция „Медицински науки“ в академията, бивш началник на Клиниката по хирургия при УМБАЛ „Царица Йоанна–ИСУЛ“. Той е забележителен лекар, учен, преподавател и човек. Неговият принос в медицината и науката не само в България, но и по света е безспорен. Бил е и ще бъде пример за много поколения лекари. Приносът на акад. Дамянов тази година е издаването на Многотомно Ръководство по хирургия, което е минало изцяло под негова редакция. Поредицата обхваща всички области на хирургията, както и нужните за хирурзите „Анестезиология и интензивно лечение“, „Онкология“ и „Урология и гинекология“. Така представи „Лекаря на 2018“ д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

„Всяка година регионалните колегии изпращат своите номинации в обявените предварително категории. Тази година УС на БЛС за първи път разширява кръга на номиниращите и позволи в номинациите да се включат и отделни лечебни заведения. За догодина се надяваме да имаме и категория, в която пациентите да избират лекаря, който смятат, че е най-достоен“, каза д-р Маджаров.

 

още от Новини от деня