А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Лечение с транскраниална магнитна стимулация

12.01.2011 / 09:37 - surgery.bg
 
 Facebook

Апаратът се представя у нас, малко след премиерата му в Германия.

 

Лечение с транскраниална магнитна стимулацияМагнитен стимулатор Neuro-MS/D генерира магнитни импулси с малка продължителност и висок интензитет, които лесно проникват през дрехите, костите на черепа и меките тъкани и оказват въздействие върху недостъпните за други видове стимулация дълбоки нервни центрове, периферните нерви, главния и гръбначния мозък. Стимулаторът може да работи както самостоятелно така и съвместно с ЕЕГ и ЕМГ апаратите на всички налични на пазара марки електрофизиологична апаратура. Апаратът се предлага в три модификации – за лечение, за диагностика и за научни изследвания. Стимулаторът се представя у нас, малко след премиерата му на световния пазар в Германия през месец декември 2010 г.


Терапевтичният вариант на Neuro-MS/D се използва за лечение на депресии, шизофрения, обсесивно-компулсивно разстройство и др. Процедурата трае около 40 минути и не налага седиране или анестезия.


Други наложили се в практиката приложения на Neuro-MS/D са при лечение на заболявания на централната и периферната нервна система, съдови болести и заболявания на гръбначния стълб, невропатии, демиелинизиращи заболявания спиноцеребеларна дегенерация, спастичност, болков синдром, радикулопатии, мигрена, болестта на Алцхаймер. Прилага се и в офталмологията при частична атрофия на зрителния нерв.


Диагностичната конфигурация на стимулатора намира приложение за изследвания при болести на периферните нерви, множествена склероза и други демиелинизиращи заболявания, епилепсия и други заболявания на ЦНС , преди мозъчни операции, както и за диагностика на увреждания на зрителните пътища в офталмологията и на диафрагмалния нерв в пулмологията.

 

още от Новини от деня
още от Неврохирургия