А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Кръгла маса на тема „Съвременно лечение на рака на яйчниците”

24.02.2015 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се състои във Варна на 26 февруари. Инициативата е на Клуб Варна на Международната дамска организация Сороптимист Интернешънъл.

 

Кръгла маса на тема „Съвременно лечение на рака на яйчниците”Темата е провокирана от данните на Националния раков регистър за по-висока заболеваемост и смъртност от рак на яйчника на жените в България в сравнение със средните данни за Европа, предаде Moreto.net. Това налага да се информира обществото, да се говори за проблема и необходимостта от скринингова диагностика, да се стимулира превенцията. Темата е в унисон и със решението на Световната здравна организация, която обяви през 2011 г. за свой приоритет в следващите 10 години, борбата с рака.
Водещи на кръглата маса са проф. Явор Корновски, гинеколог, с доклада „Оперативно лечение на рака на яйчника“ и д-р Виолина Таскова, специалист по Медицинска онкология с доклада „Новости в лекарствената терапия на рака на яйчника“. За участие в кръглата маса са поканени международни и местни женски организации.
Сороптимист Интернешънъл е световна организация обединяваща 93 000 жени от 154 държави. Тя е глобална професионална и социална мрежа от жени професионалистки и бизнес дами, посветили усилията си за подобряване живота за жените и девойките; за устойчиво развитие на обществото; за по-висок статус на жената в обществото и издигане на лидерските й позиции; за премахване на насилието над жените и девойките; за гарантиране достъпа на жените до най-високи стандарти на здравеопазване. Организацията, с позиции в Обединените нации, действа като Глобален глас на жените.

 

още от Избор на редактора
още от Онкология
още от Гинекология