А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Екип от коремни хирурзи и уролози в Национална онкологична болница

26.02.2015 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Извършиха рядка и изключително сложна операция на бременна жена с огромен тумор на десния бъбрек.

 

Екип от коремни хирурзи и уролози в Национална онкологична болницаМомиче на 22г., бременно в 6-ти месец, беше оперирано успешно в Клиниката по Коремна Хирургия на Националната Онкологична Болница, от голям тумор на десния бъбрек с размери около 30/30см. Ако не е бил отстранен туморът би засегнал необратимо жизненоважни органи и би поставил пред сериозен риск живота на бременната жена, информираха от лечебното заведение.
Туморът е с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина, избутващ и притискащ матката с плода в нея, с метастази в регионалните лимфни възли. Туморът е отстранен изцяло, като са отстранени и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало тромб (съсирек) в долната куха вена (най-голямата вена преминаваща през корема), което е наложило частично изрязване на стената на вената и отстраняването на тромба.
Операцията е извършена от комбиниран екип на Клиника по Коремна Хиругия и Клиника по Урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков.
Екип от коремни хирурзи и уролози в Национална онкологична болница
(Проф. Красимир Нейков)
Бременността е запазена, като наблюдението на плода в следоперативния период не е показало патологични промени. Следоперативният период протече без усложнения. Пациентката е изписана в добро общо състояние, с всички шансове да роди здраво бебе.
Клиниките по хирургия са специализирани в извършването на комплексна онкологична хирургия, за което спомага добрата колаборация с останалите структури на лечебното заведение – образна диагностика, клинична патология, онкология, лъчетерапия, рехабилитация. Мултидисциплинарният подход е основният модел за предоставяне на болнична помощ в лечебното заведение.
Екип от коремни хирурзи и уролози в Национална онкологична болница
(Проф. Валентин Димитров)

 

още от Избор на редактора
още от Онкология
още от Урология