А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Коментари на чуждестранни лектори

05.05.2016 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

От Третата национална конференция за иновации в пластичната, реконструктивна и естетична хирургия, която се проведе в София през месец април.

 

Коментари на чуждестранни лекториКакто вече ви информирахме, от 22 до 24 април, София бе домакин на Трета национална конференция за иновации в пластичната, реконструктивна и естетична хирургия. Събитието се организира от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ), а сред гост лекторите присъстваха световно признати имена.

Конференцията бе посветена на новостите в тази динамично развиваща се сфера. Изтъкнати специалисти споделиха част от своя опит и представиха иновативните подходи, които се използват в международен мащаб. Сред гостите на Конференцията са д-р Дарина Кръстинова-Лолов – почетен член на Кралската медицинска академия и основател на благотворителната организация „Facing the World”, д-р Патрик Л. Тонар – един от специалистите, усъвършенствали революционния MACS лифтинг, д-р Хосе Луис Мартин дел Йеро Кока, чиято работа върху техниките за реконструкция на гърда и поставяне на гръдни протези му носи международен престиж. Участие във форума взеха и д-р Джовани Боти – ръководител и главен хирург на клиника „Вила Бела“, д-р Миломир Нинкович – притежател на престижни награди в областта на реконструктивната пластичната хирургия и микрохирургия, както и д-р Параскевас Контос – извършил през 1995 г. първия по рода си пилинг против бръчки, пигментации и възрастови петна, официален представител на Международното дружество за естетична пластична хирургия(ISAPS).

Представяме ви още коментари от форума:

Проф. Марита Ейзенман-Клайн

Коментари на чуждестранни лектори

Много приятно бях сюрпризирана от нивото на организираната конференция. Нивото на лекциите, които имахме възможност да изслушаме бе високо, а клиничните случаи, които ни се представиха – интересни. Разбира се, акцентът падна върху иновациите, тъй като това бе и основният топик на форума.

Техниките в пластичната хирургия се променят доста често и с бърз темп, което е нормално с оглед динамиката, на която сме свидетели в тази област.

Това, което бих препоръчала на колегите в България е да се обърнат към новостите в областта възможно по-скоро.

Д-р Джовано Ботти

Коментари на чуждестранни лектори

Пред аудиторията на форума имах възможност да изнеса лекция, по време на която представих два типа подходи при извършване на ринопластика. Споделих моя опит и начина, по който трябва да се подходи към съответния пациент. Имах още една презентация, с която също имах възможност да споделя още от своя опит в областта на пластичната хирургия.

Това, което бих препоръчал на колегите в България е да се ориентират към такъв тип хирургия, която ще осигури дългосрочни резултати, и от която пациентите ще бъдат много доволни.

Д-р Патрик Тонард

Коментари на чуждестранни лектори

Имах възможност да изнеса няколко лекции пред участниците в конференцията. Опитах да споделя опит и какви са възможностите за прилагане на иновативни подходи и техники в областта на пластичната хирургия.

Това, което бих препоръчал на колегите в България, особено на по-младите специалисти е да се ориентират към участие в изследователски проекти, тъй като това е област, която има потенциал за сериозно развитие. Смятам, че сме само в началото на регенеративната медицина, затова мисля, че там има голям потенциал за развитие.

Коментари на чуждестранни лектори

.

Коментари на чуждестранни лектори

.

Коментари на чуждестранни лектори

.

Коментари на чуждестранни лектори

Снимки: Здравен навигатор


 

още от Избор на редактора
още от Пластична