А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Над 800 книжки и играчки

01.06.2017 / 19:15 - surgery.bg
 
 Facebook

Получи детската хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” за 1-ви юни.

 

Над 800 книжки и играчкиИзненадата подготви инициативната група „Заедно в доброто”. Нейните представители Мартин Арсов, Елица Павлова и Галина Василева връчиха официално подаръците на координатора на Специализирания детски комплекс доц. д-р Христо Шивачев.

Детските книжки и играчки са набрани за по-малко от месец в кампанията „Умаляла книжка. По време на която всеки, който имаше желание, дари книги за децата, които се лекуват в най-голямата спешна университетска болница у нас. Целта на „Заедно в доброто” е да бъде създадена библиотека в детското отделение на болницата, което активно се ремонтира в момента, а след ремонта ще бъде оформено интериорно от „Америка за България”.

„Играчките, с които днес зарадвахме пациентите на спешната болница са от депутатът от ПП ГЕРБ Иван Миховски, който дари над 300 лева. Щастливи сме, че той е наш приятел и активен дарител”, съобщи по време на дарението, майката на едно от децата Йовка Добрева. Г-жа Добрева сподели още, че вече е сигурна, че когато всички са заедно в доброто, няма невъзможни неща.

Доц. Шивачев благодари на „Заедно в доброто” и пожела на децата да продължават да разпространяват добротата.

Зад кампанията застават министърът на регионалното развитие Николай Нанков и областният управител на Ловеч Георги Терзийски и Ротари клуб-Троян, Ротари клуб София-Триадица, Ротари клуб София-Сердика, Ротари клуб София-интернешанъл, Ротари клуб София-Витоша. Издателствата, които са подкрепили инициативата „Умаляла книжка” са:

„Пан” – дарили 92 книги

„Златното пате” – дарили 62 книги

„Ентуасиат” – дарили 20 книги

„Сиела” – 33 книги

„БАРД” – 24 книги

„Просвета” – 21 книги

„AMG Publishing” – 15 книги

Над 800 книжки и играчки

От ляво на дясно - доц. д-р Христо Шивачев, г-жа Йовка Добрева, ст.м.с. на Отделение по детска гръдна хирургия в "Пирогов", Росица Райкова и г-н Иван Миховски, народен представител от ПП ГЕРБ.

 

още от Новини от деня
още от Детска