А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Сити Клиник Бургас официално отвори врати

24.08.2015 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Плановете са болницата да се превърне в база за специализация за следдипломно обучение.

 

Сити Клиник Бургас официално отвори врати„Изминахме дълъг път - от никому неизвестните „софиянци” днес сме колегите, които всеки от бургаската лекарска колегия търси при остър коронарен инфаркт или друг проблем, а кардиоцентърът е болницата, която всеки познава”, каза управителят на кардиоболницата д-р Мариана Контева, цитирана от Burgas.info.
Тя изнесе и петгодишна статистика, според която лекарите от бившата „Виа Понтика”, сега Сити Клиник са спасили 1400 души от инфаркт, имат 1500 оперирани, над 10 000 души са профилактирани и са проведени близо 500 изнесени прегледи в областта. 100 пациенти са със спасени крайници, повече от 50 пациенти-избегнали инсулт, десетки излекувани от тежка хипертония.
„Радвам се, че пак сме екип с доц. Петров, с когото заедно започнахме трудовия си път, с учителя ни проф. Чирков, който ще преглежда в болницата и ще оперира. Нетърпелива съм да споделя с вас, че благодарение на качествата на екипа, Сити Клиник бе избрана от един от най-известните ендоваскуларни специалисти в Европа, за база за демонстративни операции. Това ще стане на 14 и 15 септември. Бургаските пациенти ще имат уникалния за България шанс да бъдат лекувани от специалист от такъв ранг, какъвто този на проф. Ландхоф“, съобщи д-р Мариана Контева.
Сити Клиник Бургас официално отвори врати
Кардиоболницата ще акцентира на периферно-съдовите процедури, терапията на резистентна хипертония, интервенционално лечение на съдовете на мозъка и предотвратяване на инсулт, скрининг на пациенти със заболявания на аортата, превенция на съдови усложнения при пациенти с диабет.
В екипа на болницата остава и доц. Иво Петров, който е един от най-изтъкнатите инвазивни кардиолози у нас.
„Освен развитието на ендоваскуларните методики искаме да направим болницата в Бургас база за специализация за следдипломно обучение, което да задържи младите кадри в Бургас и да доведем модерните начини и методики за лечение на мозъчния инсулт, който е един от най-големите убийци на нашето съвремие, също и в България. Имаме амбиция да направим един съвместен проект, който да е в услуга на хората, както е ефикасното лечение на миокардния инфаркт до този момент, така да бъде и за инсулта“, каза д-р Иво Петров.

Снимка: Burgasinfo

 

още от Избор на редактора
още от Сърдечна