А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

50 г. Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия”

02.10.2017 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще бъдат отбелязани във ВМА, съобщиха от болницата.

 

50 г. Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия”На 03.10.2017 г. /вторник/, от 12.00 ч., в киносалона на Военномедицинска академия, ще се проведе тържественото отбелязване на 50-годишнината от създаването на Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия” /КОТРХ/.

На събитието са поканени да присъстват представители на Президентството, Народното събрание, Министерски съвет, Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването и други държавни институции, както и медицински специалисти, работили през годините в КОТРХ, сред които проф. Асен Балтов, проф. Андрей Йотов, доц. Антони Георгиев и други.

Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия към ВМА е създадена през 1967 г. За половинвековното си съществуване в структурата усилено се развива лечебна, научна и преподавателска дейност, изцяло отговарящи на европейските стандарти.

В съответствие с комплексното развитие на ВМА и утвърждаването й като водещо лечебно заведение, Катедрата предлага най-съвременна диагностична, лечебна и хирургична помощ в областта на ортопедията, травматологията и реконструктивната хирургия.

Научната дейност е съсредоточена в разработки в сферата на ендопротезирането на големи стави, съвременните методи за лечение на счупванията на костите на горния и долния крайник и таза, проучвания по характера и лечението на военновременните травми на опорно-двигателния апарат и други.

Израз на високоотговорното отношение към изграждането и поддържането на най-съвременни стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти са регулярните участия на специалистите от Катедрата в европейски и световни ортопедични форуми, допринасящи за повишаване на квалификацията им.

 

още от Новини от деня
още от Ортопедия