А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Известни специалисти по репродуктивна медицина

13.04.2016 / 13:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще преглеждат в Звеното по асистирана репродукция на МБАЛ-Бургас.

 

Известни специалисти по репродуктивна медицинаНа 13-ти април от 10:00 до 14:00 часа пациенти ще приема д-р Павлета Табакова. Тя е един от пионерите на България в ин витро оплождането. Благодарение на нея, стотици семейства са сбъднали мечтата си да станат родители. За двойките, които посещават Звеното за първи път, прегледите при нея са безплатни, информираха от МБАЛ-Бургас.

Другият лекар, който ще преглежда през април, е д-р Георги Николов. Опитният акушер-гинеколог също владее всички ин витро техники и е помогнал на много жени. Д-р Николов ще преглежда на 18-ти и 19-ти април от 08:30 до 15:30 часа, като прегледите при него са регулярни.

Записването на часове за специалистите започна на 28 март, на тел.: 0876 35 77 33. Записванията стават в делнични дни от 08:30 до 15:30 часа. Препоръчително е двойките да носят със себе си стари изследвания, ако са си правили такива.

В зависимост от състоянието на пациентките, в Звеното по асистирана репродукция се извършват няколко вида процедури, сред които: вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор, класическо ин витро оплождане, ICSI, замразяване на гамети и ембриони и др. Важно за пациентите е да знаят, че звеното на МБАЛ-Бургас е единственото в областта, в което изследванията, консултациите и самите процедури се правят на място и не е необходимо на двойките да пътуват до съседни градове. То се намира на първия етаж (до Родилно отделение) в хирургическия корпус на МБАЛ-Бургас.

 

още от Новини от деня
още от Гинекология