А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Известни европейски специалисти

10.10.2016 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Оперираха в Национална кардиологична болница.

 

Известни европейски специалистиМиналата седмица проф. Ги Хендрикс, проф. Герардус Бенинк и проф. Нараянсвами Шрирам работиха с екипа на Клиниките по инвазивна, детска кардиология и детска сърдечна хирургия и демонстрираха редица новости в лечението на възрастни и деца. Това съобщи началникът на Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница (НКБ) доц. Анна Кънева.

За втори път тази година двама утвърдени специалисти от Университетския сърдечен център в Кьолн, Германия, работят заедно с лекарите от Клиниката по детска кардиология и отделението по хирургия на вродени сърдечни малформации в НКБ. Проф. Бенинк, началник на Детската сърдечна хирургия в Кьолн, оперира деца със сложни вродени сърдечни малформации, а неговият колега проф. Шрирам прави интервенционални процедури при деца и кърмачета.

„Проф. Шрирам и проф. Бенинк идват за пореден път в България. Проф. Шрирам бе гост на Конгреса по кардиология, а проф. Бенинк на Фонда за лечение на деца. Те, заедно с нас, извършват сложни процедури, т. нар. „хибридни процедури” - имплантация на стент в хода на сърдечна операция. Използва се опитът от две специалности с цел скъсяване на времето за операция и подобряване на резултатите”, отчете доц. Кънева.

 

още от Новини от деня
още от Детска
още от Сърдечна