А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Известен немски професор по ортопедия гостува в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“

25.10.2018 / 13:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Пред екипа на проф. Пламен Кинов той демонстрира минималноинвазивни хирургични техники.

 

Повече – от самия професор Хайнтс Ротингер, Германия:

Известен немски професор по ортопедия гостува в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“

Проф. Ротингер, по покана на проф. Пламен Кинов посетихте Клиниката по ортопедия и травматология, която оглавява в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“. Разкажете малко повече за процедурите, които извършихте и какво презентирахте?

С участниците в срещата коментирахме въпросите на атропластиката и как да решаваме проблемите в тази област. Самият аз демонстрирах минималноинвазивни хирургични техники пред аудиторията. Именно с този тип интервенции аз съм познат сред обществото на ортопедите и травматолозите, бих казал – навсякъде по света.

Минималноинвазивните хирургични техники обаче все още не са достатъчно добре развити и не са толкова популярни в някои държави, но интересът към тях е голям. Поради тази причина днес съм в България, за да представя в детайли възможностите на този тип интервенции и да дискутираме въпросите, които интересуват вашите специалисти. Това са нови техники, така че аудиторията определено има интерес към тях и имахме възможност да обсъдим някои от тънкостите при приложението им.

Освен, че имах възможност да демонстрирам специфични хирургични техники, да представя и да обсъдим някои клинични случаи, коментирахме и въпроси като как да постигнем добри, предвидими резултати при лечението на пациентите; как да планираме хирургичната интервенция, а при необходимост – да променим в хода на работата подхода към съответния пациент, за да постигнем най-добър резултат за него.

Какво послание бихте отправили към колегите си в България?

Винаги бъдете решителни и смели в своята работа. Защото както казвам, ако сте критични в начина си на работа, добрите ви резултати винаги ще бъдат под въпрос и ще останат за необозримото бъдеще.

Известен немски професор по ортопедия гостува в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“

Проф. Ротингер заедно с проф. Кинов

Снимки: Здравен навигатор-Хирургия

 

още от Избор на редактора
още от Ортопедия