А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Изграждат нов медицински комплекс в Панагюрище

22.11.2012 / 11:48 - surgery.bg
 
 Facebook

Проектът за новото лечебно заведение бе внесен в общината.

 

Изграждат нов медицински комплекс в ПанагюрищеПроектът е дело на четиричленен екип, ръководен от д-р Борислав Ацев. Консултанти по него са осем специалисти по различни заболявания.


Основната цел на проекта е създаването на първия за България високотехнологичен съвременен център за лечение на онкологични заболявания. Това ще става чрез най-съвременната апаратура за ранна диагностика и модерно лъчелечение и рехабилитация.


В комплекса ще работят някои от водещите специалисти в тази област. Администрацията ще участва с 35 % под формата на апорт на земя. “Асарел Медет” ще се включи с 5% парична вноска, още по толкова ще дадат МБАЛ Събо Николов”, ДКЦ-то и джипитата, както и авторите на проекта. Останалите 50 процента се осигуряват от дружество “Бизнес устойчиво развитие” с управител Лъчезар Цоцорков. В случай, че заявеното дялово участие от лекарите бъде различно от предложеното, желанието им ще бъде удовлетворено за сметка на изменение на дяловото участие на “Бизнес устойчиво развитие”. По предварителни разчети реализацията на проекта ще струва около 20 милиона лева, като близо 15 от тях ще отидат само за осигуряването на модерната апаратура за лечение на онкоболните.

 

още от Новини от деня
още от Онкология
още от Образна диагностика