А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

ВМА изчисти задълженията си

06.03.2015 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Към един от доставчиците на кохлеарни имплантанти.

 

ВМА изчисти задълженията сиТова означава, че през месец март предстоят нови операции на деца с тежко слухово увреждане, информирах днес от ВМА.
В болницата е получено благодарствено писмо, адресирано до бригаден генерал, член-кореспондент проф. Николай Петров, д.м.н. от една от фирмите доставчици на кохлеарни имплантантни системи. Писмото е по повод постъпило плащане в сметките на фирмата, с което финансовите задължения на ВМА по договор от октомври 2009 г. са изцяло изпълнени.
В писмото фирмата доставчик изразява дълбока удовлетвореност и благодарност към ръководството на Военномедицинска академия за високата ангажираност, която дава вече реални резултати за утвърждаване името на ВМА като водещо медицинско заведение в страната.
От фирмата изтъкват приноса на проф. Петров за повишаване качеството на медицинските услуги, след продължително спиране на доставките и уверяват, че могат отново да предоставят най-съвременните технически средства – Кохлеарни имплантантни системи за пациентите на Клиниката по УНГ и по този начин да им се даде шанс за пълноценен живот.
Подписано е ново споразумение между Военномедицинска академия и фирмата. То ще осигури ритмична доставка на кохлеарни имплантантни системи и благодарение на това през месец март предстоят да се извършат първите две операции на деца с тежко слухово увреждане.

 

още от Новини от деня
още от Уши, нос, гърло