А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология

29.06.2015 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Форумът, който събра над 220 души се проведе в Сандански от 18-20 юни 2015 година.

 

Сред темите, които уролози от цялата страна обсъждаха бяха онкологичните заболявания на отделителната система, карциномът на простата, оперативна урология и др. Ето какво споделиха ключови участници в симпозиума:
Проф. Димитър Цветков:
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
Началото на юбилейния XX Национален конгрес по урология беше не само интересно, но и много емоционално. В залата имаше и сълзи. Първо, кметът на Сандански г-н Тотев, е първият, с когото ние организирахме Национален симпозиум по урология. И до днес в негово лице срещаме добро посрещане и разбиране. От друга страна, със съжаление виждам, че много от колегите, с които започнахме в началота, вече не са сред нас на този свят. Хубавото е, че тук присъстват много млади колеги, които са пълни с ентусиазъм и желание да се развиват професионално. Тематиката на форума е много разнообразна и тя, бих казал, в 80% засяга дейността на уролога. Тук присъстват уролози от цялата страна, чиито брой е дори неочакван за нас-над 220 участници има регистрирани.
Лекциите са много интересни и се презентират от водещи наши и чуждестранни специалисти. Имаме гост-лектори от Турция, Хърватска и други страни, които не са само уролози. Сред тях има специалисти-ендокринолози, например. Но, ние-уролозите ги слушаме с интерес, защото те представят такива факти, които са полезни за всички.
Проф. Димитър Младенов:
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
Темите, които осъждаме по време на конгреса са колкото традиционни, толкова и нови. Традиционни, защото ние ги обсъждаме почти всеки път, разбира се с нови нюанси. И нови, защото винаги има нещо ново, което да добавим към всеки проблем. Темите, върху които се фокусирахме са доброкачествената простратна хиперплазия, карцином на простатата, уролитиаза, онкологични заболявания на отделителната система, но пак казвам-традиционни теми, но всеки път, поднесени с новости по отношение на диагностиката, лечението, на оперативното лечение и пр. Свидетели сме на много презентации и споделяне на професионален опит.
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
.
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
Кметът на Сандански г-н Тотев получи картина като благодарност за добрата съвместна работа
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
Журналисът Кристина Патрашкова подари барелеф на своя баща проф. Тодор Патрашков на Българското дружество по урология и развълнувана обяви създаването на фондация на негово име
XX-ти Юбилеен Национален симпозиум по урология
Успоредно с форума се проведе специализирано медицинско изложение. Представяне на "Медицинска Техника Инженеринг".

Снимки: Здравен навигатор

 

още от Новини от деня
още от Урология