А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Иновация в областта на интервенционалната ендоскопия

15.05.2013 / 18:02 - surgery.bg
 
 Facebook

Представи „Медицинска Техника Инженеринг” на BULENDO 2013.

 

Иновация в областта на интервенционалната ендоскопияИновация в областта на интервенционалната ендоскопия беше представена от „Медицинска Техника Инженеринг” (http://mte-bg.com/bg/home/) по време на състоялия се наскоро в София международен курс BULENDO 2013.
Става въпрос за хибриден нож за ендоскопска субмукозна резекция с работната станция VIO GI на германския лидер в хирургията Erbe Elektromedizin.


Хибридният нож VIO GI комбинира 2 минимално инвазивни техники: ендоскопска мукозна резекция (EMR) и ендоскопска субмукозна дисекция (ESD) в 1 инструмент.


Така се осигурява висока прецизност, надеждност и съкратено оперативно време при работа с пациенти с ранен карцином, аденом и лезии на гастроентералния тракт, особено дебело черво и езофагуса.


С иновативната комбинирана технология, разработвана съвместно от германски и японски експерти, хибридният нож минимизира риска от перфорация, термична увреда и кървене.


Поради използването само на физиологичен разтвор от водния джет, системата е много икономична при работа, информираха от „Медицинска Техника Инженеринг”.


От компанията допълват, че хибридният нож позволява работа в 4 стъпки: маркиране, елевация, инцизия/дисекция и коагулация. Самата работната станция се състои от 3 модула - електронож, модул за аргон-плазмена коагулация и хидроджет за постигане на субмукозната елевация.

Иновация в областта на интервенционалната ендоскопия

(Представяне на „Медицинска Техника Инженеринг” на BULENDO 2013)


Първото изделие от този вид в България е инсталирано в Клиниката по Гастроентерология във Военномедицинска академия в София, при полк. доц. д-р Крум Кацаров, съобщиха от „Медицинска Техника Инженеринг”.


Повече информация: _ERBE_EN_HybridKnife__D039245; _ERBE_EN_Gastrointestinal_workstation__D024856

Още иновации предстои да бъдат представени пред специалистите в областта на гастроентерологията от страна на „Медицинска Техника Инженеринг” на 21 май 2013 г. Тогава от компанията планират да проведат първата презентация-уъркшоп на тема „Иновации в областта на еластографията със специализираните ехографи на Siemens Acuson S2000/S3000”. Специалистите ще имат възможност да се запознаят с патентованата технология за еластография VIRTUAL TOUCH ARFI за автоматизирани качествени и количествени измервания за бърза и прецизна диагностика в гастроентерологията.


На работната среща, която ще се състои в семинарната зала на „Медицинска Техника Инженеринг”, лектори ще бъдат инж. Хелмут Брауниас, регионален продуктов мениджър, Siemens за Централна и Източна Европа, д-р Мирко Д `Онофрио, Университетска болница G. B Rossi, Верона, Италия, както и господин Юрген Курц, апликационен специалист, Siemens за Централна и Източна Европа.

Снимка: Surgery

 

още от Гастроентерология
още от Новини от деня