А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Иновации в областта на еластографията

23.05.2013 / 15:35 - surgery.bg
 
 Facebook

Представиха от „Медицинска Техника Инженеринг”.

 

Иновации в областта на еластографиятаТова се случи на 21 май 2013 г., когато от компанията проведоха първата презентация-уъркшоп на тема „Иновации в областта на еластографията със специализираните ехографи на Siemens Acuson S2000/S3000”.


Специалистите имаха възможност да се запознаят с патентованата технология за еластография VIRTUAL TOUCH ARFI за автоматизирани качествени и количествени измервания за бърза и прецизна диагностика в гастроентерологията.


Лектори по време на работната среща, инициирана от „Медицинска Техника Инженеринг” (http://mte-bg.com/bg/home/), бяха инж. Хелмут Брауниас, регионален продуктов мениджър, Siemens за Централна и Източна Европа, д-р Мирко Д `Онофрио, Университетска болница G. B Rossi, Верона, Италия, както и господин Юрген Курц, апликационен специалист, Siemens за Централна и Източна Европа.


Какво коментираха инициаторите на срещата и лекторите:

Славина Христанова, маркетинг директор на „Медицинска Техника Инженеринг”

Иновации в областта на еластографията

Радвам се, че имахме възможността да организираме първата правена в България презентация-уъркшоп (две в едно), на тема „Иновации в областта на еластографията със специализираните ехографи на Siemens Acuson S2000/S3000”. Със особено задоволство мога да отчета, че срещнахме голям отклик от страна на специалистите в България и получихме подкрепа на колегите от Siemens, за да организираме събитието. Смятам, че лекцията на д-р Мирко Д `Онофрио от Италия бе особено интересна и полезна за аудиторията. Още повече, че той е водещо име по темата „еластография” в Европа и в света, особено в областта на панкреаса и черния дроб.
Специалистите показаха с какво съвременната еластография и специалният патент ARFI на Siemens е полезна за навременната, прецизна и бърза диагностика, като се избягват излишните биопсии.

Надявам се съвсем скоро да имаме такива апарати и в България. В идните три седмици ще продължим с три апликации във водещи клиники – УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”, ВМА и УМБАЛ „Александровска”. Там ще проведем работни срещи, в които ще участва апликационен специалист от Siemens. Идеята е апаратите да бъдат въведени в експлоатация и да бъдат извършени демонстрации на пациенти.

Д-р Мирко Д `Онофрио, Университетска болница G. B Rossi, Верона, Италия

Иновации в областта на еластографията

Еластографията ще придобива все по-широка популярност, тъй като дава възможност за ранно диагностициране на заболявания в областта на гастроентерологията, особено когато говорим за проблеми с панкреас и черен дроб. На това бе посветена и моята лекция, която изнесох по време на организираната от „Медицинска Техника Инженеринг” среща.
Иновативната технология ни дава възможност на много ранен етап да открием наличието на проблем, да поставим по-рано диагноза и да започнем лечение.


Инж. Хелмут Брауниас, регионален бизнес мениджър, Siemens за Централна и Източна Европа

Иновации в областта на еластографията

Срещата бе организирана на много високо ниво и мога да кажа, че е удоволствие да се работи с „Медицинска Техника Инженеринг”. За нас бе предизвикателство да представим иновативен метод какъвто е еластографията, както и навлизането на съвременните технологии в областта на медицината, защото те много спомагат за ранната диагностика на заболяванията, което е от съществено значение както за специалистите, работещи с тази апаратура, така и за пациентите, чието лечение ще бъде по-качествено. Самият аз се надявам, че популяризирането на тази апаратура в страната ви има бъдеще.

Юрген Курц, регионален продуктов мениджър, Siemens за Централна и Източна Европа

Иновации в областта на еластографията

Иновативните технологии, които бяха представени както отбеляза и Мирко Д `Онофрио, дават много добри възможности за ранна диагностика на тумори и лезии. При това има опции да се откриват лезии, които трудно могат да бъдат уловени от друг тип апаратура.
Еластографията бих казал, че в световен мащаб вече се е утвърдила като изпитана технология, особено при диагностицирането на карционом на млечната жлеза. Донадграждането на технологията и развитието й разшири възможностите и тя вече е доста популярна и при чернодробните заболявания.

Иновации в областта на еластографията

Към срещата, организирана в семинарната зала на „Медицинска Техника Инженеринг”, бе проявен сериозен интерес.

Иновации в областта на еластографията

Лекция на Юрген Курц, апликационен специалист, Siemens за Централна и Източна Европа.

Иновации в областта на еластографията

Той представи възможностите на апаратурата.

Иновации в областта на еластографията

Аудиторията имаше възможност в детайли да се запознае с параметрите.

Иновации в областта на еластографията

Презентация на д-р Мирко Д `Онофрио.

Иновации в областта на еластографията

Той сподели опита си, който има като клиницист в Университетска болница G. B Rossi, Верона, Италия.

Иновации в областта на еластографията

Какво сочат някои наблюдения?!

Иновации в областта на еластографията

Участниците в срещата имаха възможност да зададат своите въпроси.

Иновации в областта на еластографията

А също - да се запознаят с преимуществата на иновативните технологии.

Иновации в областта на еластографията

Снимки: Surgery

 

още от Новини от деня
още от Гастроентерология
още от Образна диагностика