А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

От ИАМО информираха:

13.07.2018 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

„Няма проблеми при проверката в Столичната здравна каса“.

 

От ИАМО информираха:Няма открити процедурни пропуски и неправомерен отказ при сключването на договори с изпълнителите на медицинска помощ по НРД 2018. Това е констатирала Изпълнителната агенция „Медицински одит“ при проверката си в Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК).

Пропуски и неправомерни откази няма както по рамковия договор за медицински дейности, така и по този за дентални.

Всички регистрирани откази за договаряне са аргументирани и правомерни, отчитат от ИАМО. От там отбелязват още, че през настоящата година в София няма незаети практики за извънболнична и специализирана медицинска помощ.

За първите шест месеца на годината в СЗОК са заверени общо 1355 нови рецептурни книжки на хронично болни пациенти, отчитат също така от Агенцията.

Изпълнителната агенция „Медицински одит“ извърши планова проверка на СЗОК, като в хода на проверката бяха проследени гарантирането на пакета от здравни дейности, заплащан от бюджета на НЗОК, както и договорите между СЗОК и изпълнителите на медицинска помощ. Проверяващият екип акцентира върху договорните отношения на здравноосигурителната институция с изпълнителите на извънболнична, дентална и болнична медицинска помощ, както и с аптеките. Анализирана бе и контролната дейност, упражнявана от СЗОК върху договорните партньори.

 

още от Новини от деня