А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Граждани се обявиха за запазване Кардиохирургичната болница на Бургас

11.02.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Те излязоха на протест през уикенда.

 

Граждани се обявиха за запазване Кардиохирургичната болница на Бургас

Над 1200 бургазлии и жители на региона дадоха своя подпис през уикенда в подкрепа на Кардиохирургичната клиника в Бургас. Стотици пациенти, техни близки и други загрижени граждани изчакваха реда си въпреки ниските температури, за да декларират своята съпричастност към лекарите, на които вярват. Още 2500 души се подписаха в онлайн петицията за запазване на болницата.

Целият екип медици от Кардиохирургичната клиника остана пред Община Бургас и през двата почивни дни. Изненадваща и многобройна беше подкрепата от страна на колеги от други конкурентни болници, които дойдоха лично, за да се включат в инициативата.

Многобройни доволни пациенти се събраха на тълпи, за да се присъединят към подписката за продължаване дейността на болницата.

„В тези трудни времена, най-трудно и най-важно е доверието към лекаря. Това е моята болница, това са моите лекари. Те ми дадоха шанс за втори живот. Където са те, там сме ще бъдем и ние”, сподели Даниел от Айтос, който преди няколко месеца получи нова сърдечна клапа в клиниката.

Д-р Мариана Контева, управител на Аджибадем Сити Клиник Кардиохирургичен център отново призова гражданите на Бургас за подкрепа, като изрази увереност, че институциите ще проявят разбиране и заедно ще се намери решение на ситуацията в момента, в интерес на живота и здравето на всички граждани.

„Въпреки непристойните атаки от страна на конкуренти за 10 години към Кардиохирургичния център няма заведено нито едно гражданско дело за лекарска грешка, независимо от всички ограничения на здравната система. Никога не е правен компромис с качеството на работа и пациентът винаги е бил на първо място. Затова свидетелстват хилядите ни подкрепили пациенти”, каза д-р Мариана Контева, която е инвазивен кардиолог и управлява болницата от самото й създаване.

За изграждането на единствената кардиохиргична болница в Бургас и региона до момента са инвестирани над 12 млн. за ремонти и апаратура. Както и за обучение и квалификация на 130 души специализиран персонал.

Граждани се обявиха за запазване Кардиохирургичната болница на Бургас

 

още от Новини от деня
още от Сърдечна