А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Голямата награда с купата „Изобретател на 2016 година”

12.12.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Бе връчена на доц. д-р В. Манев. В областта на медикобиологичните науки и медицината признаването на един патент е събитие поради сложността на материята.

 

Голямата награда с купата „Изобретател на 2016 година”Регистриран е световен приоритет на български учени в областта на молекулярната и клетъчна медицина с три патента, отличени с Grand Prix от Националното изложение за изобретения ,иновации и технологии Експо-16. Престижното отличие, голямата награда с купата за 2016г. е връчена на доц. д-р В.Манев „Изобретател на 2016 година”. В областта на медикобиологичните науки и медицината признаването на един патент е събитие поради сложността на материята. В случая патентите са предназначени за възстановяване на хомеоста- зата/ динамичното равновесие на жизнено важни процеси контролирани от имунната система/ по време и след химиотерапия .За това е важно бързото им апробиране и внедряване, защото би позволило в много случаи успешно да завършва курса на химиотерапия дори когато е бил преустановен поради противопоказания. По инициатива на здравна фондация „Контрол на придобитите имунни дефицити свързани с промени в околната среда” се обявява Национална благотворителна кампания от 16.12.2016г. за набиране средства за разкриване на уникална за страната и Европа нова лечебна структура „Високотехнологична клиника за възстановяване след химиотерапия”. За първи път у нас се обявява дарителска кампания за набиране средства за разработване и внедряване на регистриран световен приоритет с три патента.Те заедно с получената първа награда от Експо-16 са уникална възможност за всеки един от нас да се включи в националната дарителска кампания. Така страната ни би могла да стане приоритетна дестинация за медицински и здравен туризъм в Европа за възстановяване след химиотерапия.

Нашият апел е : Нека дадем шанс за живот !

Всеки би могъл с волно пожертвувание и дарение да даде втори шанс за живот на тежко болен. Така ще дадем шанс и за всеки 3-ти, 4-ти от нас, ако носи този потенциален риск. Повечето осъзнаваме , че животът има смисъл само ако си дал на ближния в беда. Нека го направим и тогава всички заедно ще имаме своя принос в борбата с човешкия бич наречен „рак” - най-тежкото социално-значимо човешко страдание.

Банковата сметка на фондцията е изписана на сайта на фондацията WWW.IMMUNO-BG.ORG

 

още от Избор на редактора
още от Онкология