А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна –

21.08.2013 / 13:37 - surgery.bg
 
 Facebook

Остава на командно дишане, съобщиха от МБАЛ „Св. Анна”.

 

4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна –4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна, е с комбинирана травма, остава на командно дишане и в мозъчна кома. Това съобщи проф. Дико Бошнаков, заместник-председател на Съвета на директорите на МБАЛ Св. Анна” във Варна, където е настанено детето, предаде радио „Фокус”-Варна.


Момченцето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата; има сътресение на мозъка. Детето е прегледано от неврохирург, който информира, че евентуално има счупване на първи шиен прешлен. Проф. Бошнаков, поясни, че това е много опасно, тъй като бързо може да се развие оток на мозъка.


Утре предстои да се направи скенер за доуточняване. Регистрирана е травма на белите дробове.


Кардиолог също е направил преглед, но за момента не са установени проблеми. Още при постъпване на момчето е извършена операция, като е отстранена слезката и е спряно кръвотечението в корема. Детето е на командно дишане. Непрекъснато се правят консултации. Установени са общо шест фрактури. Три фрактури на таза, на ляво бедро, лява предмишница и мишница, заяви проф. Бошнаков.


Утре предстои операция на бедрото, предмишницата и мишницата.


Според проф. Бошнаков, в момента не може да се каже как ще се развие състоянието на детето. Той увери, че се прави всичко необходимо, за да бъде спасен животът му.

 

още от Новини от деня
още от Детска
още от Неврохирургия
още от Ортопедия
още от Гастроентерология