А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

10-годишен юбилей ще отбележи Клиниката по кардиохирургия

21.05.2015 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

В УМБАЛ „Св. Марина” във Варна. Това съобщи инициаторът на събитието доц. д-р Пламен Панайотов.

 

10-годишен юбилей ще отбележи Клиниката по кардиохирургияНаучна конференция, посветена на 10-годишния юбилей на Клиниката по кардиохирургия към МУ „Проф. д-р П. Стоянов” и УМБАЛ Св. Марина”-Варна, ще се проведе на 12 и 13 юни в морската ни столица, съобщиха инициаторите на събитието.
По време на форума специалистите ще коментират теми като: Исхемична болест на сърцето – съвременни подходи при миокардна реваскуларизация; Стентиране на каротидна артерия преди коронарна хирургия за превенция на ИМИ; Клапна сърдечна хирургия – противоречие и тенденции; Аортна хирургия – съвременни възможности и резултати; Вродени сърдечни малформации и други теми и др.
Какво каза за събитието инициаторът му доц. д-р Пламен Панайотов:
10-годишен юбилей ще отбележи Клиниката по кардиохирургия
На 12 и 13 юни тази година ще отпразнуваме 10-годишния юбилей на Клиниката по кардиохирургия в град Варна. През 2005 г. в Университетската болница, със съдействието на цялата варненска общественост и на политическите лица от града в този период, една дългогодишна идея стана реалност. Оттогава във Варна са оперирани над 5000 пациенти.
Срещнали сме много хора и като пациенти, и като колеги, и като международни контакти, поради което с ректора на МУ-Варна решихме, че най-добрият начин в една Университетска болница да се отбележи годишнината на кардиохирургията, е като направим един неголям научен форум, на който да поканим всички онези изтъкнати български кардиолози и кардиохирурзи, наши гости, с които сме работили през годините, да вземат участие в този голям за нас празник; да отбележим това, че за 10 години кардиохирургията е създала екип от млади лекари, които са варненци, тоест, за първи път има хора, които са създадени като кадри във Варна и по този начин да получим подкрепата за това, което сме направили и за това, което бихме искали да направим в бъдеще.
Затова много бихме се радвали, ако нашите колеги – и кардиохирурзи, и кардиолози, и общопрактикуващи лекари от страната, станат част от това празнуване на 10-годишния юбилей. Ще има интересни гости и лектори, като мисля, че ще бъде интересна и социалната програма.
10-годишен юбилей ще отбележи Клиниката по кардиохирургия
Петър Колчев, издател
Снимки: Здравен навигатор

 

още от Избор на редактора
още от Сърдечна
още от Календар