А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Германски специалист ще оперира деца със слухови проблеми в Болница „Тракия”

14.05.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Интервенциите ще бъдат извършени на 27 и 28 май, съвместно с доц. д-р Петър Руев.

 

Германски специалист ще оперира деца със слухови проблеми в Болница „Тракия”Германският проф. Щефан Дацерт, началник на университетската Катедра и Клиника по УНГ в Бохум, Германия, отново ще гостува в Болница „Тракия“ – Стара Загора. На 27 и 28 май двамата с доц. д-р Петър Руев, дм, началник на Клиниката по УНГ в лечебното заведение, ще оперират деца със слухови проблеми и ще им поставят кохлеарни импланти. Подборът на малките пациенти, които са подходящи за интервенцията, ще започне още на 16 май (понеделник). Всички желаещи родители могат да запишат час за преглед на телефон 042/98 7777.

Проф. Дацерт гостува в БолницаТракия“ в Стара Загора от няколко години. Заедно с екипа на доц. д-р Руев той извършва операции по поставяне на кохлеарни импланти на деца и възрастни. Благодарение на сътрудничеството между Болница „Тракия“ и университетската клиника в Бохум, в Стара Загора беше създаден Тракийски център за кохлеарни имплантации. Той е първият подобен център за консултиране, поставяне, настройване на кохлеарни импланти и рехабилитация на пациентите извън София.

Поставянето на кохлеарни импланти се налага при пациенти с увредени слухови клетки, на които конвенционалните слухови апарати не могат да помогнат. Проблемът е особено важен за децата със слухови проблеми. 1:1000 от новородените се раждат с проблемен слух. Увреждането трябва да се открие възможно най-рано - до шестия месец от развитието на детето, защото това улеснява диагностицирането на проблема, поставянето на слухов апарат или извършването на операция.

 

още от Избор на редактора
още от Уши, нос, гърло
още от Детска