А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Д-р Генади Странджев напуска ръководния пост

20.02.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

В Първа градска болница МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив.

 

Това съобщи регионалният сайт marica.com. По информация на медията д-р Странджев си отива след предложение на зам.-кмета Илия Кирчев до Общинския съвет за прекратяване на договора. Както е известно, болницата е в тежко финансово състояние от години, а д-р Странджев пое управлението й в края на 2016 г., след като с решение на местния парламент от тази длъжност беше освободена д-р Галина Карауланова.

Д-р Странджев изпълняваше временно функциите на управител до провеждането на конкурс, но сега сам е подал молба за напускане. В последните няколко месеца Община Пловдив на два пъти прави опити да намери титуляр за поста, но и на двата конкурса не се явиха кандидати. Очаква се днес Общинският съвет да назначи временен директор на болницата и да насрочи дата за трети конкурс. От кандидатите се изисква да имат 5 години стаж, допускат се лекари или икономисти.

Предстои още една промяна в ръководството на лечебно заведение в Града под тепетата. Изпълнителният директор на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров и заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев ще напуснат ръководството на болницата на извънредното общо събрание на акционерите, насрочено за 11 март, информира plovdivmedia.com.

"Тръгвам си по собствено желание. Спокоен съм, изпълних задачата си да стабилизираме болницата. Финансовото й състояние се подобри значително. Връщам се на поста заместник-директор на Регионалната здравна инспекция - Пловдив. Оттам бях в двугодишен неплатен отпуск", коментира д-р Аргир Аргиров, цитиран от медията. По информация на сайта се очаква се настоящият прокурист на УМБАЛ "Пловдив" д-р Динчо Генев да бъде избран за изпълнителен директор на болницата. Самият той е потвърдил тази новина, допълват от plovdivmedia.com.

 

още от Новини от деня