А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Френски хирурзи консултираха пациенти в Пловдив

19.09.2012 / 14:21 - surgery.bg
 
 Facebook

Посещението им се осъществява съгласно договореностите между болниците в Пловдив и Лил.

 

Френски хирурзи консултираха пациенти в ПловдивТрима френски хирурзи от Медицинския университет в Лил консултираха над 45 пациенти с тежки вродени аномалии в три от клиниките на УМБАЛ Свети Георги” - Пловдив.


Детският неврохирург проф. Патрик Делем, детският уролог проф. Реми Бесон и пластичният хирург проф. Вероник Мартино избраха няколко по-трудни и специфични случаи и извършиха съвместни операции с българските си колеги, съобщиха от лечебното заведение в Пловдив.


Вродените аномалии са уникални и рядко се срещат две еднакви, затова екипите, освен добре подготвени и съставени от различни специалисти, трябва да проявят бърза реакция при разрешаване на медицинските проблеми. Желанието ни е да станем център, където да идват най-добрите световни специалисти, вместо държавата да плаща скъпо струващи операции в чужбина, обявиха от лечебното заведение.


Освен в Клиниката по детска хирургия, френските специалисти демонстрираха нови методи при лечението на различни вродени аномалии, пострадали при тежки инциденти или развити усложнения, и в Клиниката по неврохирургия и Отделението по пластична и краниофациална хирургия. Посещението им се осъществява ежегодно, съгласно договореностите между болниците и медицински университети в Пловдив и Лил.

 

още от Новини от деня
още от Детска
още от Неврохирургия
още от Пластична