А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Форум за лечение и превенция на вродените лицеви аномалии

24.09.2013 / 13:29 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се състои в Пловдив.

 

Форум за лечение и превенция на вродените лицеви аномалииФорумът ще се състои от 25 до 27 септември, информират от МУ-Пловдив.


Конференцията се организира със съдествието на EUROPEAN SCIENCE FOUNDATION - http://www.esf.org/, EuroCleftNet, European Cleft Organisation - http://www.ecoonline.org/, Association of Patient and Facial Anomalies and their parents - ALA - http://ala-bg.org/, БАН - http://www.bas.bg/. Домакин на конференцията е МУ-Пловдив, в лицето на проф. д-р Юрий Анастасов, дмн - член на организационния комитет.


Събитието ще се проведе в хотел Санкт Петербург, като целта е да се стимулират изследователите и държавните институции от Източна Европа в работата по превенция и лечение на лицевите аномалии http://eurocleftnet2013.cim.bg/.


Акцент на тази конференция са най-новите научни открития, епидемиология, актуални въпроси свързани с превенцията, етиологията, генетиката и пренатална диагностика на лицевите аномалии. Поканени са лектори и изследователи от цял свят от най-висок ранг, като ще се представят междуцентровите сравнителни клинични проучвания във всички аспекти от лечението – хирургия, ортодонтия, логопедия, оториноларингология, психология, сестрински грижи и помощ при хранене, съобщават от МУ-Пловдив.


Участие ще вземат и различни НПО, представителни на родителски и пациентски организации. Особено внимание ще бъде обърнато на проблемите на неравнопоставеността в системите на здравеопазването в Европа и социалната и здравна политика в страните от Източна Европа. От Българска страна домакините – МУ-Пловдив, Отделението по Пластична и краниофациална хирургия и АЛА - Асоциацията на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители ще представят доклад за съвместната им дейност на национално ниво.

 

още от Новини от деня
още от Календар
още от Пластична