А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Фондът за лечение на деца ще разгледа молбите за лечението на 63 малчугани

22.06.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Очаква се това да се случи на днешното заседание на институцията.

 

Фондът за лечение на деца ще разгледа молбите за лечението на 63 малчуганиОбщественият съвет на Фонда за лечение на деца се събира на заседание днес. Очаква се да бъдат разгледани документите на 63 деца, нуждаещи от лечение. Експертите ще решат дали държавата ще плати лечението на децата или не.

Преди седмица от Обществения съвет алармираха, че най-малко 222 деца с различни тежки заболявания не могат да получат медицинска грижа, защото чакат становище от специалист. Някои от тях са в очакване вече четири месеца, обяви Десислава Хурмузова от съвета. Тогава тя беше категорична, че след показния арест на предишния директор Павел Александров фондът работи безпрецедентно бавно.

Хумрузова посочи, че заради забавяне във входирането на документите и вписването на пациентите в регистъра на фонда, може да се окаже, че техният брой е даже още по-голям. Миналата седмица срещата беше отложена. Според ръководството на фонда нямало кворум, въпреки че някои членове на обществения съвет твърдяха обратното. Това беше и поредното разногласие между двете страни след показните арести в края на април. Оттогава има постоянни съмнения, че документите на болните деца се бавят. Според здравните власти обаче проблем няма и фондът функционира по-добре от преди.

 

още от Избор на редактора
още от Детска