А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Фейслифтингът не е разковниче за мимическите бръчки

05.10.2012 / 14:39 - surgery.bg
 
 Facebook

Целта на операцията е да се подобри видът и лицето на шията.

 

Фейслифтингът не е разковниче за мимическите бръчкиНай-общо класическият фейслифтинг подобрява вида на лицето и шията. Процедурата коригира бръчки, увиснала или отпусната кожа в тази област.

Интервенцията обаче не е добро решение за корекция на челото или бръчките, ъглите на устата, брадичката или горната устна, получили се вследствие на мръщене.

Може да се извърши или под обща анестезия или с местен анестетик с интравенозен седатив. Процедурата фейслифтинг отнема два-три часа, но понякога - може и повече.

Кожата постепенно се опъва и се освобождава от дълбоките тъкани пред ушите, темето, отзад на ушите и отстрани на главата по линията на косата, като внимателно се пазят главните кръвоносни съдове и нерви. Излишната мастна тъкан на брадичката или челюстта се смъква или изрязва. Различни техники опъват повърхностните мускули на шията, за да се очертае ъгълът между челюстта и шията.

Отпуснатата кожа внимателно се коригира. Целта е лицето да бъде опънато и стегнато, без да изглежда като маска и да не се променят формата на очите и устата.

След като се зашият всички рани, главата и шията ще се превързват с еластичен бинт. Носене на еластична превръзка 24 часа след операцията за предотвратяване образуването на хематоми.

 

още от Новини от деня
още от Пластична