А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Екипът на „Пирогов“ прегледа над 350 деца от Силистра

01.07.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Това съобщиха от спешната болница.

 

Прегледите бяха осъществени по линия на Националната програма „Детско здраве Пирогов“. Водещите специалисти от университетската спешна болница са в града по покана на кмета д-р Юлиян Найденов, съобщиха от спешния институт.

Във високо специализиланите профилактични прегледи се включиха ортопедите проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“ и д-р Ели Иванова, шефът на УНГ отделението, д-р Асен Меджидиев и д-р Александър Ников; детският хирург д-р Георги Балканджиев, неврохирургът д-р Георги Юруков, кардиологът д-р Галина Тодорова, офталмологът д-р Лариса Пенева, урологът д-р Симеон Андреев и специалистът по образна диагностика д-р Ваня Страхинова.

Проф. Балтов и д-р Меджидиев обещаха, че екипът ще се върне отново в Силистра, за да извърши продължаващо проследяване на състоянието на пациенти, при които са констатирани проблеми. Обобщен анализ на здравословните проблеми, които са констатирани от екипа, ще бъде изпратен до колегите в Силистра, за да са информирани какво са регистрирали детските специалисти от „Пирогов“.

До този момент в рамките на НП „Детско здраве Пирогов“ са прегледани над 16 000 деца от цялата страна. Следващият град, който ще посети екипът ни е Хасково. Там лекарите ще преглеждат през месец юли, допълват още от болницата.

 

още от Новини от деня
още от Детска