А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Дружеството по офталмология и „Шалом“ – отличени от БЛС

22.05.2020 / 14:00 - surgery.bg
 
 Facebook

За безрезервната подкрепа на кампанията „За героите в бяло“ и инициативата „Заедно ще се справим“.

 

Българското дружество по Офталмология и Организацията на евреите в България „Шалом“ бяха удостоени с грамота и най-високото съсловно отличие „Почетен знак на БЛС“ за безрезервната подкрепа на Националната кампания „За героите в бяло“ и за инициативата „Заедно ще се справим“.

Председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров връчи отличията на проф. д-р Ива Петкова, председател на УС на БДО и доц. д-р Александър Оскар, гл. секретар на БДО и председател на ОЕБ „Шалом”.

Д-р Маджаров отбеляза, че още при старта на кампанията „За героите в бяло“ и двете организации активно са участвали и подпомагали провеждането на инициативата. Организацията на евреите в България „Шалом“ е дарила над 37 000 лв. за героите в бяло.

Съвместната инициатива „Заедно ще се справим“, организирана от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България „Шалом“ и десетки доброволци, успя да помогне с хранителни продукти над 420 медици и техните близки под карантина от София, Пазарджик, Пещера, Кърджали, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Кюстендил, Пловдив и Видин.

Българското дружество по офталмология се включи в инициативата на БЛС за подпомагане на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици с финансова подкрепа от 5000 лв.

„Осигуряването на лични предпазни средства и хранителни продукти за медиците и близките им под карантина, както и екипната работа в условия на епидемия, показаха че само заедно ще се справим“, заявиха в съвместното си послание медиците.

Близо два месеца след старта на кампанията „За героите в бяло“ събраните парични средства са в размер на над 249 хил. лв. или близо четвърт милион. Инициативата беше подкрепена и с материални дарения, които бяха изпратени на медиците в цялата страна.

 

още от Новини от деня