А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Българският бифуркационен курс с юбилейно издание

19.01.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

То ще се проведе на 22 и 23 януари в София. Водещи наши и чужди инвазивни кардиолози ще покажат уменията си при сложни казуси.

 

Българският бифуркационен курс с юбилейно изданиеЮбилейното 5-о издание на Българския бифуркационен курс събира интервенционални кардиолози от България, 11 европейски страни и САЩ на 22 и 23 януари 2016 в София. Форумът е създаден с цел подобряване на квалификацията на специалистите и специализиращите с фокус върху теоретичното и практическото обучение.

Традиционно са подготвени случаи за работа на живо, в които водещи наши и чужди инвазивни кардиолози ще покажат уменията си при сложни казуси, а аудиторията ще има възможност да участва с въпроси и коментари.

Новост тази година са допълнителните сесии, които включват последните световни данни за лечение със стволови клетки на миокардните заболявания, сесия за оценка на функционалната значимост и запушването на коронарните артерии, обучителни сесии и др. С всяко издание курсът разширява обхвата си, а сега за първи път ще бъде покрит целият спектър на интервенционалното лечение на сърдечните заболявания.

Курсът дава възможност за контакт с водещи специалисти от Европа и САЩ. Чуждите лектори и оператори са от Италия, Германия, Франция, Полша, Сърбия, Гърция, Белгия, Унгария, САЩ. В тематични симпозиуми ще гостуват лектори от Великобритания, Австрия, Дания.

Очакват се около 150 участници от цялата страна.

Българският бифуркационен курс с юбилейно издание

Съдиректори на курса са доц. Добрин Василев от УМБАЛ „Александровска“, доц. Васил Велчев от УМБАЛ „Св. Анна“, д-р Валери Гелев от МБАЛ „Токуда Болница София“, проф. Робърт Гил от Клиничната болница на Министерството на вътрешните работи и администрацията във Варшава, Полша и д-р Ив Лувар от болница „Маси“, Париж, Франция.

Домакин на форума е болница „Токуда“.

Българският бифуркационен курс с юбилейно издание

.

Българският бифуркационен курс с юбилейно издание

Снимки: Архив Здравен навигатор

 

още от Избор на редактора
още от Сърдечна