А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Бургаската болница вече разполага

08.10.2014 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

С апарат за скрининг на слуха при нововородени.

 

Бургаската болница вече разполагаТой е дарение от „Българската Коледа”. Дарението бе прието от зам.-директора на МБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев и началника на отделение „Уши, нос, гърло” д-р Даниел Петков.
„Благодаря на „Българската Коледа” както от името на ръководството, така и от името на колегите, които работят с бебета и малки деца. Благодарение на това дарение вече ще можем да диагностицираме нарушенията на слуха в съвсем ранна възраст, което е неоценимо предимство за успешно лечение”, коментира д-р Светлозар Георгиев.
Изследването е задължително в родилните отделения в европейските болници. Проучванията показват, че ако нарушението на слуха се открие и лекува на ранен етап (преди шестия месец на бебето), речта и езиковите умения на детето на тригодишна възраст ще бъдат сравними с тези на връстниците му с нормален слух.
Бургаската болница е единствената в областта, която вече ще може да провежда такъв скрининг – не само при новородените, но и при малките деца до 3-годишна възраст.

 

още от Новини от деня
още от Уши, нос, гърло