А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

ESR и Bracco обявиха нова съвместна инициатива

06.03.2017 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

90 образователни стипендии ще бъдат предоставени на млади рентгенолози през тази година.

 

ESR и Bracco обявиха нова съвместна инициативаЕвропейската асоциация по радиология (ESR) обяви вчера, по време на Европейския конгрес по радиология (ECR) старта на Bracco стипендиите; нова, уникална инициатива за насърчаване на високите постижения сред европейските рентгенолози.

Тази образователна програма, посветена на професионалното развитие на младите рентгенолози, е създадена, за да се отбележи 90-годишнината на Bracco и ще се прилага чрез образователната подкрепа на ESR и на Европейското училище по радиология (ESOR), което през тази година навършва 10 години от създаването си.

„Аз съм особено горд да си партнираме с ESR за тази важна образователна програма”, заяви Фулвио Ренолди от Bracco. „В продължение на десетилетия, ние сме подкрепяли развитието на радиологичната общност с непрекъснати усилия в областта на образованието. Тази година, по повод 90-годишнината на Bracco, потвърждаваме ангажимента ни към ценностите, които са били в основата на нашето внимание, а именно образование и развитие на професията на радиолога”, добави той.

Професор Пол М. Паризел, председател на Съвета на директорите ESR каза: „Аз съм много щастлив, че ESR и Bracco споделят обща визия за образованието в областта на радиологията. Радва ме това сближаване на идеи и на обединяване на сили, той като това ще отвори нови възможности за образованието на новото поколение от млади рентгенолози”.

По програмата на Вracco ще бъдат предоставени 90 стипендии. Те ще се използват за подпомагане обучението на младите рентгенолози, с висок лидерски потенциал във водещи здравни центрове.

 

още от Новини от деня
още от Образна диагностика