А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Близо 2000 души са потърсили помощ

19.06.2017 / 13:30 - surgery.bg
 
 Facebook

В Спешното отделение на „Пирогов“ за последните три дни.

 

Близо 2000 души са потърсили помощОт общо преминали от там 1900 пациенти, за 200 се е наложило да останат за лечение, съобщиха от болницата. Оттам допълват, че 90 от прегледаните през трите дни са здравнонеосигурени.

Екип на детската травматология е оперирал 14-годишното момче, което е пострадало при катастрофата на бул. „Владимир Вазов” в столицата миналата седмица. Операцията е продължила няколко часа, през които лекарите са коригирали многофрагментното счупване, засягащо лакътната става. На пациента са поставени две плаки, които са стабилизирали счупването и благодарение на които не се е налага продължително носене на гипсова имобилизация.

Интервенцията е преминала успешно и ръката на момчето се възстановява нормално. Той е настанен в реанимация, контактен и адекватен.

В „Пирогов“ е приета и 39-годишната жена, която е транспортирана вчера след инцидент в района на Кресненското дефиле. Жената е настанена в Централна реанимация на болницата с политравма. Екипът прилага най-съвременен протокол при лечението й, посочват от болницата.

 

още от Детска
още от Ортопедия
още от Новини от деня