А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Безплатни кардиологични прегледи в „Александровска“

29.10.2019 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Информираха от лечебното заведение.

 

Кардиолозите от Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести стартират кампания с безплатни прегледи всеки петък на ноември от 9 до 13 ч., в к-т №2 на Диагностично-консултативния блок. Предварително записване на тел. 02/ 9230 586.

Кампанията е предназначена за пациенти с неконтролирана артериална хипертония; захарен диабет и сърдечно-съдови заболявания; преживян инфаркт/инсулт; хронична сърдечна недостатъчност; ритъмни нарушения (усещане за сърцебиене и „прескачане“ на сърцето); дислипидемия (повишени стойности на холестерола).

В рамките на ноември, специалистите от Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Александровска“ ще консултират безплатно хора с наднормено тегло; гръдна болка; задух и/или високо кръвно налягане.

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 14 до 18.00 ч. в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 467.

Направления по НЗОК не се изискват. Прегледите са част от кампания на лечебното заведение за ранно откриване и проследяване на заболяванията.

 

още от Новини от деня
още от Сърдечна