А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

На 13 и 14 април в София

12.04.2018 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се проведе IX-ти Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”.

 

На 13 и 14 април в СофияСимпозиумът е ежегодна научна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR), Experts in Stone Disease (ESD), Urology in Emerging Countries (U-Merge) и International Alliance of Urolithiasis (IAU). Това напомня инициаторът на форума проф. Илия Салтиров.

Тази година научната програма изцяло е посветена на съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на уролитиазата.

Научно-практическата програма включва state-of-the-art лекции от водещи европейски преподаватели, “Live surgery” сесии, “Hands-on-training” сесии, модерирана постерна и видео сесия, дискусия на клинични случаи.

Организационният комитет информира, че научният форум е акредитиран от European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) с 14 кредитни точки за СМЕ (ECMEC®s), което е признание и оценка за научната стойност на симпозиума. Акредитацията изисква и подробна обратна информация, включително и от участниците за това дали научната програма е постигнала заложените цели и дали не е обвързана с конфликт на интереси от страна на Организационния и Научния комитет.

На 13 и 14 април в София

Някои факти свързани с организацията на симпозиума, дни преди откриването му:

  1. Научният комитет е в състав от 23 изтъкнати специалисти и университетски преподаватели, от 9 страни.
  2. Националното представителство в Научния комитет е от – Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Македония, Сърбия и Турция.
  3. Интересът към Научната програма е изключително голям. Регистриран е рекорден брой участници в сравнение с предходните години, не само от България, но и от Македония, Сърбия, Австрия, Индия.
  4. В организацията и провеждането на симпозиума освен организаторите са ангажирани много фирми с различен предмет на дейност в областта на IT технологиите, Web дизайн, графичен дизайн, предпечатна подготовка, печат, интернет пренос на данни, организация на научни прояви, преводачески услуги, транспорт и др.
  5. За поредна година сме осигурили възможност за директен достъп, в реално време, до конферентната зала през интернет сайта на симпозиума. Информацията ще бъде достъпна, за тези които имат интерес към тематиката, но не са имали възможност да се регистрират за участие на адрес: www.memis-bg.com
  6. По време на симпозиума ще бъде организирана медицинска изложба, на която фирмите участници ще предоставят актуална и полезна информация за предлаганите от тях апаратура, инструменти, консумативи и медикаменти.

Очакваме Симпозиумът „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” да бъдат за поредна година място за среща между приятели и колеги с интереси в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и да допринесат за развитието на тази област от съвременната медицина в нашата страна.

Подробности за организацията на симпозиума, членовете на научния комитет и научната програма, можете да намерите на интернет сайта на адрес: www.memis-bg.com

На 13 и 14 април в София

 

още от Новини от деня
още от Урология
още от Календар