А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Ангиографската зала във Враца – обновена до 2 работни седмици

24.04.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Близо 800 000 лв. е инвестицията за инвазивната кардиология.

 

„Близо 800 000 лв. е инвестицията за инвазивната кардиология във Враца. Това са капиталови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването за МБАЛ „Христо Ботев“, които са предвидени за ремонта на ангиографската зала и за закупуване на медицинския апарат. Целта е жителите на областта, чието здравословно състояние изисква диагностика и лечение в инвазивна кардиология, да не се налага да пътуват, а да получават необходимата им медицинска помощ на място“. Това заяви председателят на Съвета на директорите и представител на МЗ в борда на МБАЛ „Христо Ботев“ Цветанка Димова при посещението си в лечебното заведение. На място тя се запозна с напредъка при изпълнението на строително-ремонтните дейности.

Димова подчерта, че причините за забавянето в изпълнението на проекта имат чисто технически характер: „Пречката беше от инженерно естество – свързана със съотношението между нивото на пода и поставката, върху която трябва да бъде монтиран апаратът. Важното е, че намерихме решение и работата продължава усилено“.

Министерството има уверението на изпълнителя, че дейностите ще приключат в рамките на две работни седмици, веднага след което ще започне монтажът и на самия апарат, стана ясно още от думите на председателя на Съвета на директорите.

Министерството на здравеопазването стриктно ще следи и реализацията на останалите проекти, предвидени в инвестиционната програма на ведомството за болницата във Враца. За 2019 г. е планирано закупуването на хемодиализини апарати и кресла, ремонт и оборудване на акушеро-гинекологичното отделение на областната болница, за което вече е обявена обществена поръчка, както и ремонт на съдебномедицинското отделение на лечебното заведение. За целта Министерството на здравеопазването е одобрило инвестиция в размер на близо 500 000 лв.

Вече е факт и договорът между Министерството на здравеопазването и областната болница за субсидиране по реда на Наредба № 3. Лечебното заведение ще получи субсидията за първите 4 месеца на годината и персоналът ще получи възнагражденията си навреме.

С всичко това реално се изпълнява ангажиментът на Министерството за оздравяване на областната болница във Враца, обявиха от ведомството на Кирил Ананиев.

 

още от Новини от деня
още от Сърдечна